4 augustus 2019

Privacyverklaring Beads & Boho

Je privacy is voor Beads & Boho een belangrijk onderwerp, we houden ons dan ook aan de privacywet en zullen er voor zorgen dat de persoonlijke informatie die je ons geeft vertrouwelijk wordt behandeld.

Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat we ze altijd netjes zullen gebruiken.

Deze privacyverklaring beschrijft hoe en wanneer we gegevens verzamelen, gebruiken en delen, als je een product bij ons koopt, met ons contact opneemt of op een andere manier gebruik maakt van onze diensten via de webshop of de gerelateerde sites.

 

Als je vragen hebt, of als je wilt weten welke gegevens we precies bijhouden, neem dan contact op met Beads & Boho.

 

Deze privacyverklaring is niet van toepassing op de praktijken van derden die we niet bezitten, of waarover we geen controle hebben.

 

Afhandelen bestelling

Om je bestelling te kunnen voldoen en om je op de hoogte te stellen van het bestelproces, moet je bepaalde gegevens aan ons overdragen, zodat wij de bestelling netjes en snel kunnen afhandelen.

Als je direct contact met ons opneemt (bijvoorbeeld voor een gepersonaliseerde bestelling), dan kan je er ook voor kiezen om extra persoonlijke gegevens te geven. We zullen echter nooit vragen om meer persoonlijke gegevens dan nodig, om aan de vraag of bestelling te kunnen voldoen

 

Voor het afhandelen van je bestelling gebruiken we je naw-gegevens, factuuradres, ip-adres, e-mailadres en betalingsgegevens. Dit doen we op basis van jouw toestemming. Het opgeven van een telefoonnummer is niet verplicht.

De gegevens die nodig zijn om je bestelling te verwerken worden 7 jaar bewaard, in verband met de fiscale bewaarplicht.

 

Verstrekking aan derden

Om de bestelling correct af te handelen werken we samen met bepaalde bedrijven, die je hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen.

- De betalingsprovider Mollie en Klarna

Na het afronden van je bestelling kun je een betaalmethode selecteren. Wanneer je kiest voor Mollie BV of Klarna dan wordt het betaalproces door deze bedrijven overgenomen, dit is het laatste deel van je bestelling. Zij zullen enkel vragen om de gegevens die nodig zijn voor het afronden van de betaling.

- Het postbedrijf Post NL

Wanneer je een bestelling hebt geplaatst, dan willen wij deze zo snel mogelijk bij jou laten bezorgen. Voor het bezorgen van je bestelling werken wij samen met PostNL. Om het pakketje ook daadwerkelijk te kunnen bezorgen zijn wij genoodzaakt om je naw-gegevens te delen met PostNL.

- De hostingpartij Jouwweb

Gegevens die je invult bij het plaatsen van een bestelling of bij het versturen van een bericht worden opgeslagen op de servers van Jouwweb. Jouwweb zorgt voor een beveiligingsniveau dat past bij de te verwerken gegevens. Daarnaast neemt Jouwweb passende maatregelen om je gegevens te beschermen tegen verlies of enige vorm van onrechtmatige verwerking. Zo wordt bijvoorbeeld standaard gebruik gemaakt van een veilige HTTPS-verbinding.

 

Contactformulier

Via het contactformulier kan je contact met ons opnemen, om bijvoorbeeld vragen te stellen of bepaalde aanvragen te doen.

 

Voor het bieden van een goede klantenservice gebruiken wij je naam, e-mailadres en ip-adres. Deze informatie bewaren we tot het moment dat we zeker weten dat we je vraag goed hebben kunnen beantwoorden of je op de juiste manier hebben kunnen helpen.

 

Nieuwsbrief en reclame

Wanneer we een leuke aanbieding of nieuwe producten hebben, willen we dit graag aan je laten weten, dit kan per mail of via social media.

Mocht je niet geïnteresseerd zijn in deze reclame, dan bevat iedere mail een afmeldlink.

Via social media kan je de afmeldoptie gebruiken en eventueel blokkeren.

 

In onze webwinkel zijn social media buttons te vinden. Wanneer je hierop klikt, dan verzamelen de beheerders van deze diensten je persoonsgegevens.

 

Acties en prijsvragen

Als je reageert op een actie of prijsvraag, dan vragen we om je naam en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we enkel om de actie uit te voeren en de prijswinnaar bekend te maken. Je gegevens worden enkel voor de desbetreffende actie gebruikt tenzij anders vermeld.

 

Account

Als je een bestelling in de webshop plaatst, bewaren we indien gewenst je gegevens. Je kunt een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven, zodat je gegevens worden bewaard, zodat je deze niet bij iedere nieuwe bestelling in hoeft te vullen. Via je account kan je informatie aanpassen wanneer je dat wilt.

 

Voor je account gebruiken wij je naw-gegevens, e-mailadres, ip-adres, factuuradres, telefoonnummer en betalingsgegevens. Dit doen wij op basis van je toestemming. Wij bewaren deze informatie tot je het account opheft.

 

Gegevensuitwisseling en openbaarmaking

We schakelen bepaalde vertrouwde derden in om bepaalde functies uit te voeren en diensten aan onze shop te leveren, zoals bezorgers. We maken gebruik van het boekhoudprogramma E-Boekhouden. We zullen je persoonlijke gegevens met deze derde partijen delen, maar alleen zover nodig om deze diensten te kunnen verlenen.

 

In onze webwinkel zijn social media buttons te vinden. De beheerders van deze diensten verzamelen hiermee je gegevens.

 

Met uitzondering van de hierboven genoemde partners, zullen we je persoonlijke gegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen geven, behalve als wij dit wettelijk verplicht zijn. We zullen je persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen.

 

Cookies

We maken gebruik van cookies. Cookies zijn kleine bestandjes waar we informatie in kunnen opslaan zodat je die niet steeds hoeft in te vullen. Maar we kunnen er ook mee zien dat je ons weer bezoekt. Wanneer je de webwinkel voor de eerste keer bezoekt, wordt er een melding getoond met uitleg over cookies. Hierbij zal er worden gevraagd om je akkoord voor het gebruik van deze cookies.

Via je browser kan je het plaatsen van cookies uitschakelen, het is echter mogelijk dat sommige functies en services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in je browser.

 

We gebruiken cookies voor:

- De winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie is het niet mogelijk om producten in het winkelmandje te plaatsen of om producten te bestellen.

- Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies.

- Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden.

 

Google Analytics

We maken gebruik van Google Analytics om de bezoekersaantallen te meten en bij te houden hoe bezoekers onze webwinkel gebruiken. Op deze manier proberen we de gebruikerservaring van de bezoekers te verbeteren. Wij hebben een verwerkersovereenkomst met Google gesloten. Daarin staan strikte afspraken over wat zij mogen bijhouden. Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen Analytics informatie te gebruiken voor andere Google diensten. We verzamelen geen gegevens via Google Analytics die gebruikt kunnen worden voor advertenties. De gegevens die door Google Analytics worden verzamelt bewaren we gedurende 26 maanden op de servers van Google.

 

Beveiliging

Beveiliging van persoonsgegevens is voor ons van groot belang. Wij zorgen dat je gegevens bij ons goed beveiligd zijn. We passen de beveiliging steeds aan en letten goed op wat er mis kan gaan.

 

Zakelijke klanten en partners

Uiteraard gaan we met de gegevens van zakelijke klanten net zo zorgvuldig om als de gegevens van onze andere klanten. Deze persoonsgegevens gebruiken we als we een opdracht uitvoeren, voor bijvoorbeeld een offerte, factuur of om een afspraak te maken.

 

Jouw rechten

Als je vragen hebt of als je wilt weten welke persoonsgegevens we van jou hebben, kan je contact met ons opnemen.

 

Je hebt de volgende rechten:

- Inzage in de precieze persoonsgegevens die we hebben

- Uitleg krijgen over welke persoonsgegevens we hebben en wat we daarmee doen

- Je hebt mogelijk ook het recht om je persoonlijke gegevens te wijzigen, ons gebruik daarvan te beperken, of verouderde persoonsgegevens te verwijderen. Als er geen uitzonderlijke omstandigheden zijn (zoals waar we om wettelijke redenen gegevens moeten opslaan) zullen we je persoonlijke gegevens doorgaans op verzoek verwijderen.

- Bezwaar maken tegen een bepaald gebruik

- Intrekken van toestemming

 

Mocht je van mening zijn dat wij je niet op de juiste manier helpen, dan heb je het recht om online een klacht in te dienen bij de toezichthouder. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt toezicht op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens en adviseert over nieuwe regelgeving.

 

Mochten er zaken in de webwinkel wijzigen, dan moeten we natuurlijk ook de privacyverklaring aanpassen. Let daarom ook altijd op de datum die bovenaan de privacyverklaring vermeld staat en kijk regelmatig of er nieuwe versies zijn. 

 

Beads & Boho

info.beadsandboho@gmail.com

06-83342594